Bericht versturen
Contacteer ons

Contact Persoon : Fan xiao

Telefoonnummer : 8618280596919

WhatsApp : +8618280596919

Free call

Bulldozerketting | graafwerktuig, waarom laat vallen u „altijd de ketting“? Graafwerktuig Track Link Made in China

March 1, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Bulldozerketting | graafwerktuig, waarom laat vallen u „altijd de ketting“? Graafwerktuig Track Link Made in China

Bulldozerketting | graafwerktuig, waarom laat vallen u „altijd de ketting“? Graafwerktuig Track Link Made in China

laatste bedrijfsnieuws over Bulldozerketting | graafwerktuig, waarom laat vallen u „altijd de ketting“? Graafwerktuig Track Link Made in China  0

Voor de graafwerktuigmanipulator, is de spoorontsporing een gemeenschappelijk probleem. Voor graafwerktuigen, is het onvermijdelijk om de ketting te breken nu en dan, omdat de werkomgeving van het graafwerktuig vrij slecht is, en het spoor zal de ketting breken wanneer het de grond of de rots ingaat.
Graafwerktuigspoor het breken vanaf het spoor verwijst naar het spoor dat vanaf het spoor breekt dat uit gidswiel, steunwiel, aandrijvingswiel en steuntand wordt, die als „ketting algemeen wordt bekend samengesteld die“ breekt. Dit is een scène die noch de graafwerktuigbestuurder noch de eigenaar zou willen zien. Graafwerktuig Track Link Made in China
Enerzijds, moet de bestuurder meer aandacht besteden wanneer het drijven van het te draaien graafwerktuig. Als het spoor tekens van aanvankelijke ontsporing toont, zou hij het spoor moeten opkrikken en het niets uitvoeren.
Anderzijds, wijst de frequente afwijking ook erop dat het chassis zelf problemen heeft en onderhoud vergt.
De afwijking van het graafwerktuigspoor
Er zijn vele redenen voor orbitale afwijking, maar zij kunnen fundamenteel geclassificeerd zijn in drie categorieën.
Eerst, omdat de vier wielen en de riem niet op hetzelfde vliegtuig zijn, wijkt het spoor van het spoor af. Dit betekent dat het graafwerktuig het gidswiel moet vervangen.
De tweede reden is dat het spoor te los is, resulterend in de afwijking van het spoor.
De spanning van het spoor wordt aangepast door het gidswiel door de spanningscilinder te duwen, en de spanningscilinder wordt geduwd door het vetkanon om de spanning van het spoor aan te passen. Nochtans, in veel gevallen, kan de strakheid van het spoor niet worden aangepast.
Als de ring van de kettingsgids wordt gedragen, moet de ring van elk deel worden vervangen. Maar schijnt het nu dat weinig mensen „het kettingsspoor“ drukken om de speldkoker te vervangen, en meer mensen vervangen direct het kettingsspoor.
Ten derde, wordt de plaat van de kettingswacht gedragen en werkt niet, resulterend in de spoorafwijking.
Als u de chassis van graafwerktuig en bulldozer vergelijkt, zult u vinden dat er sommige verschillen zijn. Zelfs als het bulldozerspoor los is, weg zelden valt de kettingswacht van de bulldozer. Dat is omdat de kettingsbeschermer van bulldozer een geheel blok van het drijfwiel aan het gidswiel is, die alle rollen behandelen, terwijl het graafwerktuig slechts twee kleine kettingsbeschermers heeft, bij de middenrolpositie en bij de positie van het gidswiel.
Zodra de kettingsdekking wordt gedragen, kan het kettingsspoor gemakkelijk uit de kettingsdekking glijden, veroorzakend het spoor om weg te lopen. Op dit ogenblik, is het noodzakelijk om de kettingswacht te herstellen of te vervangen. Graafwerktuig Track Link Made in China

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in