Να στείλετε μήνυμα
Μας ελάτε σε επαφή με

Υπεύθυνος : Fan xiao

Τηλεφωνικό νούμερο : 8618280596919

WhatsApp : +8618280596919

Free call

Μηχανισμός περπατήματος εκσκαφέων, πιό μη απασχόλησης εξαγωγή εκσακαφέων στη Ρωσία

February 22, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Μηχανισμός περπατήματος εκσκαφέων, πιό μη απασχόλησης εξαγωγή εκσακαφέων στη Ρωσία

Μηχανισμός περπατήματος εκσκαφέων, πιό μη απασχόλησης εξαγωγή εκσακαφέων στη Ρωσία

Ο διακινούμενος μηχανισμός του υδραυλικού εκσκαφέα χρησιμοποιείται για να αντέξει το πλήρες βάρος της μηχανής και τη δύναμη αντίδρασης της λειτουργώντας συσκευής, και είναι επίσης χρησιμοποιημένο για συντομία ταξίδι της μηχανής. Σύμφωνα με τη διαφορετική δομή, διαιρείται κυρίως σε δύο κατηγορίες: τύπος αντιολισθητικών αλυσίδων και τύπος ροδών.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Μηχανισμός περπατήματος εκσκαφέων, πιό μη απασχόλησης εξαγωγή εκσακαφέων στη Ρωσία  0
1. Μηχανισμός περπατήματος τύπων αντιολισθητικών αλυσίδων
Ο διακινούμενος μηχανισμός αντιολισθητικών αλυσίδων αποτελείται από τις ρόδες διαδρομής και κίνησης, ρόδες οδηγών, κύλινδροι, ρόδες μεταφορέων και εντείνοντας τους μηχανισμούς, ο διακινούμενος μηχανισμός αντιολισθητικών αλυσίδων είναι συνήθως γνωστός ως «τέσσερις ρόδες και μια ζώνη», η οποία συσχετίζεται άμεσα με την απόδοση εργασίας και την απόδοση περπατήματος του εκσκαφέα.
(1) διαδρομές
Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι παπουτσιών διαδρομής, και τα διαφορετικά παπούτσια διαδρομής χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τους διαφορετικούς λειτουργούντες όρους.
2) Διπλά παπούτσια διαδρομής πλευρών: καταστήστε τη μηχανή εύκολη να οδηγήσει, συνήθως χρησιμοποιημένος στους φορτωτές.
3) Ημι-διπλός-ραβδωτά παπούτσια διαδρομής: και έλξη και γυρίζοντας απόδοση.
4) Παπούτσια διαδρομής τρεις-πλευρών: καλές δύναμη και ακαμψία, μεγάλη ικανότητα ρουλεμάν, ομαλή μετακίνηση διαδρομής, που χρησιμοποιείται συνήθως στους υδραυλικούς εκσκαφείς.
5) Χρήση χιονιού: κατάλληλος για την εργασία στις θέσεις πάγου και χιονιού.
6) Για το βράχο: με την αντι-δευτερεύουσα άκρη ολίσθησης, κατάλληλη για τη λειτουργία της περιοχής ακρογωνιαίων λίθων.
7) Για τον υγρότοπο: το πλάτος του παπουτσιού διαδρομής διευρύνεται, και η στηρίζοντας περιοχή αυξάνεται, η οποία είναι κατάλληλη για τη λειτουργία του βάλτου και το μαλακό ίδρυμα. Πιό μη απασχόλησης εξαγωγή εκσακαφέων στη Ρωσία
8) Λαστιχένιες διαδρομές: προστατεύστε την οδική επιφάνεια και μειώστε το θόρυβο.

(2) κύλινδροι και ρόδες μεταφορέων. Ο κύλινδρος διαβιβάζει το βάρος του εκσκαφέα στο έδαφος όταν ταξιδεύει ο εκσκαφέας στις διαφορετικές επιφάνειες. Η ζυγίζοντας ρόδα αντέχει συχνά τον αντίκτυπο του εδάφους, έτσι το φορτίο του κυλίνδρου είναι μεγάλο, γενικά: διμερής κύλινδρος, μονομερής κύλινδρος. Η δομή της ρόδας μεταφορέων και του κυλίνδρου είναι βασικά η ίδια.
(3) ενδιάμεσος τροχός μετάδοσης κίνισης. Ο ενδιάμεσος τροχός μετάδοσης κίνισης χρησιμοποιείται για να καθοδηγήσει τη διαδρομή γύρω σωστά και να την αποτρέψει από και την παρέκκλιση. Η τεμπελιάζοντας ρόδα των περισσότερων υδραυλικών εκσκαφέων ενεργεί επίσης ως κύλινδρος, ο οποίος μπορεί να αυξήσει την περιοχή επαφών της διαδρομής στο έδαφος και να μειώσει τη συγκεκριμένη πίεση του εδάφους. Ο ενδιάμεσος τροχός μετάδοσης κίνισης έχει ένα ομαλό πρόσωπο, ένα δαχτυλίδι ώμων στη μέση για την καθοδήγηση, και τα αεροπλάνα δακτυλίων και στις δύο πλευρές για να υποστηρίξει την αλυσίδα ραγών. Όσο μικρότερη η απόσταση μεταξύ του ενδιάμεσου τροχού μετάδοσης κίνισης και του κοντινότερου κυλίνδρου, τόσο καλύτερη η καθοδήγηση.
Προκειμένου να γίνει ο ενδιάμεσος τροχός μετάδοσης κίνισης να διαδραματίσει πλήρως το ρόλο του και να επεκτείνει τη ζωή υπηρεσιών του, ακτινωτό runout της ρόδας που αντιμετωπίζει την κεντρική τρύπα πρέπει να είναι ≤W3mm, και η εγκατάσταση πρέπει να ευθυγραμμιστεί σωστά.
(4) ρόδες Drive. Η δύναμη της υδραυλικής μηχανής εκσκαφέων διαβιβάζεται στη διαδρομή μέσω της μηχανής ταξιδιού και της ρόδας κίνησης, έτσι η ρόδα κίνησης πρέπει να παγιδεψει σωστά με τη ράγα αλυσίδων της διαδρομής, η μετάδοση είναι σταθερή, και όταν επιμηκύνεται η διαδρομή λόγω της ένδυσης μανικιών καρφιτσών, μπορεί ακόμα να παγιδεψει καλά, η ρόδα κίνησης. Συνήθως τοποθετημένη στο οπίσθιο τμήμα της διακινούμενης συσκευής εκσκαφέων, έτσι ώστε το τμήμα έντασης της διαδρομής είναι πιό σύντομο για να μειώσει την ένδυση και την κατανάλωση ισχύος του, η οδηγώντας ρόδα μπορεί να διαιρεθεί σε δύο τύπους: ακέραιος τύπος και διασπασμένος τύπος σύμφωνα με τη δομή σωμάτων ροδών. Τα δόντια της διασπασμένης ρόδας κίνησης διαιρούνται σε 5~9 εργαλεία δαχτυλιδιών, έτσι ώστε μερικά από τα δόντια μπορούν να αντικατασταθούν χωρίς αφαίρεση της διαδρομής όταν φοριούνται, η οποία είναι κατάλληλη για την επισκευή στο εργοτάξιο οικοδομής και μειώνει το κόστος των ανθρωπωρών συντήρησης εκσκαφέων. Πιό μη απασχόλησης εξαγωγή εκσακαφέων στη Ρωσία
Η μηχανή οδηγεί την υδραυλική αντλία για να μεταφέρει το πετρέλαιο, και τα περάσματα πετρελαίου πίεσης μέσω της βαλβίδας ελέγχου και της κεντρικής γυρίζοντας ένωσης για να οδηγήσει την υδραυλικούς μηχανή και το μειωτή που εγκαθίστανται στα πλαίσια αριστερού και σωστού δρόμου για να περπατήσει ή να οδηγήσει. Οι δύο μηχανές ταξιδιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα με τη βοήθεια δύο μοχλών ταξιδιού στο αμάξι.
(5) εντείνοντας συσκευή
Αφότου χρησιμοποιείται η τρέχοντας συσκευή αντιολισθητικών αλυσίδων του υδραυλικού εκσκαφέα για μια χρονική περίοδο, η ένδυση του άξονα καρφιτσών ραγών αλυσίδων αυξάνει την πίσσα, με συνέπεια την επιμήκυνση της ολόκληρης διαδρομής, με συνέπεια το πλαίσιο αντιολισθητικών αλυσίδων τριβής, τον εκτροχιασμό διαδρομής, τον τρέχοντας θόρυβο συσκευών και άλλες αποτυχίες, έχοντας επιπτώσεις κατά συνέπεια στην απόδοση περπατήματος του εκσκαφέα. Επομένως, κάθε διαδρομή πρέπει να εξοπλιστεί με μια εντείνοντας συσκευή έτσι ώστε η διαδρομή διατηρεί συχνά έναν ορισμένο βαθμό έντασης. Πιό μη απασχόλησης εξαγωγή εκσακαφέων στη Ρωσία
(6) φρένα

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας